Žodynas
Pienas
Pienas dažniausiai reiškia žinduolių patelių pieno liaukų gaminamą maistingą skystį. Pienas teikia svarbiausias maistines medžiagas naujagimiaims iki kol jie pajėgia maitintis kitokiu maistu. Pienas taip pat plačiai naudojamas maisto produktų gamybai - grietinė, sviestas, jogurtas, sūris, pieno milteliai, ledai ir k.t. Dažniausiai žodžiu pienas vadiname karvių pieną, kurį kiekvienas vartojame bent kartą per dieną. Pienas tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms yra vienas svarbiausių kalcio šaltinių.
Taip pat pienu vadinami įvairūs augaliniai produktai - kokosų, sojų, ryžių ar migdolų sultys.
Pienas ir pieno produktai vartojami nuo civilizacijos aušros, kai buvo prijaukinti pirmieji naminiai gyvūnai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukrus šiek tiek pagerina skonį! - Į maltinukų faršą įdėkite šiek tiek cukraus. Tai pagerina skonį. Nereikia daug dėti – 0,5 kg faršo užtenka 2 žiupsnelių. Faršas netampa saldus, nedidelis kiekis cukraus tik „pagerina” jo kokybę. Cukraus galima įberti ir ruošiant pad...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mane labai nervuodavo, kai per kiekvienas vestuves visos bobutės baksnodavo ir sakydavo: "Tu - sekantis". Tačiau jos apsiramino, kai aš joms tai pradėjau daryti per laidotuves.