Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Grietinėlė


Grietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.


Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.


* 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
* 20% - 18-19 °T,
* 35% - 16-17 °T.


Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:


* baltymų - 2,4-3,4%
* laktozės - 2,7-4,2%
* mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
* vitaminų A, B, E


Energetinė vertė 5-15 kJ/g.


Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti


 

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Jeronimas, Sofija, Žymantas, Bytautė, Zofija.

Pasveikink!

Anekdotas

Į mėsos parduotuvę prieš pat uždarant įbėga moteriškė:
- Ačiū Dievui, suspėjau! Ar vištų turite?
Mėsininkas iš šaldiklio ištraukia likusią vienintelę vištą ir deda ant svarstyklių. Jos rodo 1 kg svorį.
Moteris:
- Hmmm…Gal turit didesnę?
Mėsininkas nuima vištą, padeda į ankstesnę vietą, paskui vėl ją išima, apverčia, deda ant svarstyklių ir jas pirštu prispaudžia. Svarstyklės rodo 1,5 kg.
Moteris:
- Puiku! Malonėkit man abidvi.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą