Receptai
Velykiniai bulvių kiaušiniai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
800 g bulvių- 8 nedidelės bulvės (apie 100 g kiekviena) arba 4 didelės bulvės (apie 200 g kiekviena)
aliejaus kepimui
0,5 puodelio jogurto
60 g Gouda sūrio, susmulkinto (1/2 puodelio)
2 šaukštai šviežių česnako laiškų
2 šaukšteliai Dijon-tipo garstyčių
0,5 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio pipirų
pienas (nebūtina)
2 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir susmulkinti šviežių česnako laiškų (nebūtina)
Veiksmai :
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 arba 180 temperatūros. Nušveiskite bulves , nušluostykite sausai. Šakute įdurkite bulves 2-3 vietose. (Jei norite, kad odelės būtų švelnesnės, patepkite bulves riebalais arba įvyniokite kiekvieną į foliją.)2. Sudėkite bulves į negilią kepimo skardą. Kepkite neuždengtas bulves 220 temperatūros orkaitėje 40-50 minučių, jei bulvės smulkios arba 60-70 minučių, jei bulvės didelės (arba 180 temperatūroje 60-70 minučių, jei bulvės smulkios arba 80-90 minučių, jei bulvės didelės) arba kol bulvės bus minkštos. Išimkite iš orkaitės; truputį atvėsinkite, kad būtų lengviau dirbti.
3. Nuo mažų bulvių abiejų galų nupjaukite nedidelius gabaliukus. (Jei bulvės didelės, perpjaukite bulves perpus skersai. Nupjaukite nedidelį gabaliuką nuo apvaliųjų bulvių galų.) Nupjautus gabaliukus nulupkite, odelę išmeskite. Sudėkite minkštiną į dubenį. Atsargiai išgremžkite minkštimą iš kiekvienos bulvės, palikdami 0,5 cm kiautą. Sudėkite minkštimą į dubenį; atidėkite gautus kevalus.
4. Iš bulvių minkštimo sugrūskite košę. Į ją įmaišykite jogurtą, sūrį, česnako laiškus, garstyčias, druską ir pipirus. (Jei reikia, įdėkite 1-2 šaukštus pieno.) Sudėkite kietai virtus kiaušinius. Atsargiai sudėkite bulvių mišinį į gautus kevalus. Pastatykite bulvių "kiaušinius" į kepimo skardą.
5. Kepkite dideles arba mažas bulves neuždengtas 220 orkaitėje apie 20 minučių (arba 160 orkaitėje 35-40 minučių) arba kol viršus truputį paruduos.
Tinka vartoti su :
Jei norite, galite papuošti česnako laiškais.Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nusipirko zuikis valgykloje limonado ir bulkuchiu. Kol nuneshe limonada ant stalo, nuejo pasiimt bulkuchiu, ogi gryzhes pamato kad klimonado nebera. Susinervino ir ishreke:
-Kas paeme mano gerima?!
Visi aplinkui tyli. Jis vel klausia:
-Ash kartoju, kas paeme mano gerima?
Aplinkui vel tyla. Tada susinervines suriko:
-Ash paskutini karta klausiu kas paeme mano limonada, jei neatiduosit bus kaip praeita karta!
Vilkas ishsigando tokiu zhodzhiu, nuleides galva atneshe zuikiui jo gerima ir klausia:
-Klausyk, o kas buvo praeita karta?
Zuikis:
- Nieks nebeatidave.