Receptai
Tortas „Napoleonas“
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Reikia tešlai:
3 stiklinių miltų,
200 g vegan margarino,
¾ stiklinės sojos pieno,
druskos.
Kremui:
0,5 l sojos pieno,
1 stiklinės cukraus,
1-2 šaukštai krakmolo,
250 g vegan margarino,
riešutų ar kokių nors vaisių.
Veiksmai :
Tešla: Šaltą, kietą margariną stambiai sutarkuoti. Įdėti miltus, sojos pieną, druską. Padaryti tešlą. Padaryti is tešlos rutulį ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai. Po valandos tešlą padalinti į 6, 7 dalis ir padaryti iš jų blynus. Iškepti juos orkaitėje.
Kremas: sumaišyti šaltą sojos pieną, cukrų, krakmolą. Virinti ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė pasidarys vienalytė. Leisti atšalti. Gerai išmaišyti margariną . Įdėti sojos pieno, cukraus ir krakmolo masę į margariną (po truputį, maišant, 6-8 žingsniais). Patepti kremu blynus (po 2 šaukštus). Turi pastovėti 1 valandą. Po to reikia tortą prispausti iš viršaus ir su peiliu sutvarkyti kraštus (suteikti formą). Apiberti riešutais, kokiais nors vaisiais.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Prie ko Vegan margarinas? Ogi prie to, kad čia vegan patiekalai xD
Karvių pienas kenkia sveikatai.
Soju pienas kenkia sveikatai
Nu tikrai is kur jus ???? kas per zodziai ??? ir prie ko cia Vegan margarinas ? visada kepu su sviestu normaliu ir mociute mano taip kepe ir labai skanus iseina...jei noresit atsiusiu recepta ...
nu tai paaiskinkit jus is kur po paraliais
Labai skanu tik kai kuriose vietose teko recepta pakeisti kai gaminau nu bet siaip labai daug klaidu,
Pats skaniausias tortas,koki esu ragavus:)
is kur kilo toks pavadinimas tortas napoleonas?
(po truputį, maišant, 6-8 žingsniais).----------kokiais cia zingsniais maisyti ? tai jei jau rasot gal galima lietuviskai zmonems paaiskinti?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Tešlos pakilimo technika - Mielinių gaminių geriausia kildinimo temperatūra 27-32° C. Tešla laikoma pakilusia, kai jos pasidaro dvigubai daugiau. Ji paprastai pakyla per 40-60 minučių. Kildinimo laikas priklauso nuo į tešlą įmaišytų priedų ir miltų kokybės. Gerai i...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tarptautinės spec. pajėgų pratybos Amazonės džiunglėse, vakaras, prie laužo trys kareiviai, - Jankis, Prancūzas ir Rusas. Padarė jau ne po pirmą stakaną, liežuviai atsirišo, prasidejo būtos, nebūtos istorijos....
Amerikosas:
- Chebryte, blia, aš tai kietas žinokit, galiu nuplaukt 20 km su visa apranga, ginklais, vien su peiliu tyliai išskresti visą priešo kaimą arba paimt visus įkaitais.
Prancūzas atsikerta:
- Fignia, aš galiu nuplaukt 40 km su visa apranga, ginklais, plikom rankom tyliai išsmaugt visą priešo kaimą, išlaisvint įkaitus ir juos ant pečių namo parplukdyt.
Rusas nieko neatsakė, tyliai atsikėlė, atsisegė kelnes ir pimpalu pamaišė žarijas.